Nahlásením nám pomáhate odstraňovať komentáre, ktoré porušujú všeobecné podmienky a pravidlá slušného správania. Naozaj chcete nižšie uvedený komentár nahlásiť administrátorom?
Skúsim, klobásy môžu byť dobré. Ale k údeniu: - údenie som skúšal podľa rôznych návodov na rôzne spôsoby. Neosvedčilo sa mi údenie drevom z jablone a čerešne. Bolo mokré, resp. nedostatočne suché. Klobásy mi akosi "smrdeli" štipľavým dymom. Osvedčilo sa mi však údenie, kedy som dávam do ohňa vo vedre drevené brikety z tvrd. dreva, ktoré som zakúpil v predajni za 2.3 €/12 ks v 10 kg balíku/, ide o brikety lisované bez prísad a teda nie je dobré použiť napr. piliny od motorovej píly, pretože reťaz počas chodu je mazaná olejom. Teda, vo vedre som založil ohník a dal som tam jednu suchú briketu, keď už to všetko horelo, resp. tlelo, do iného plast. vedierka som dal asi pol litra vody a vhodil som tam suchú briketu, tá sa vo vode za krátky čas úplne rozpadla, ak bolo potrebné prilial som vodu. Touto "zmesou" som zasypal ohník vo vedre - a hotovo. Navlhčená briketa pomaly tlela a tak som to párkrát zopakoval.Pred večerom, pred odchodom domov som do vedra nasypal zmes asi z 3 brikét, ráno boli klobásy ešte teplé / hoci vonku bolo mínus 5 stup./a na dne vedra bolo trocha popola.Všetko som zopakoval aj na druhý deň, na tretí som ich zobral domov, nwechal dosušiť a manželka ich uložila do mrazáku. Klobásy boli čistulinké, bez sadzí, bez náznaku "téru" a príjemne voňali. Vskúšajte, možno mi dáte za pravdu. Hoci môžu byť klobásy akokoľvek dobré, všetko môžeme zničiť zlým údením!